T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / KESTEL - Barakfakih Ortaokulu

Barakfakih Ortaokulu

Telefon
0 224 384 50 57384 50 71
Belgegeçer
0 224 384 5057
WEB
https://barakfakihortaokulu.meb.k12.tr
Adres
Barakfakih Mahallesi. Gençosman Caddesi No59 Kestel/BURSA
Vizyon
Biz Barakfakih İlkokulu ve Ortaokulu olarak istiyoruz ki; a- Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. b- Her velinin öğrencisine, eğitim-öğretim için her türlü desteği verdiğini bilsin. c- Okulumuz personeli çalışmalarını yaparken, doğruları yaptıklarında alacakları cevaplardan korkmasın ve emin olsun. d- Okulumuzda herkes her gün daha iyiye ulaşmak, daha güzelini bulmak için çalışsın. e- Okul ortamı içinde ve her yerde herkes “kendisine yapılmasını istemediği hareketi’ başkasına yapmasın. f- Bilgiye ulaşan, ulaştığı bilgileri kullanan, kullandığı bilgilerden yeni bilgiler üreten öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olsun, bunu çevresine yaysın. g- Bilgi teknolojisini kullanmak, öğretmen ve öğrenci için amaç olsun. h- Okulumuz, bilgi ve beceride çevremize IŞIK KAYNAĞI olsun.
Misyon
Biz Barakfakih İlkokulu ve Ortaokulu olarak; a- Bütün öğrencilerin öğrenme yollarını öğrenmelerini sağlamak. b- Öğrencilerin bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve onları gözeterek; bilgili, becerili ve kendisine güvenilen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak c- Öğrencilerimizi, daha özgür düşünce içinde, sınıf ve okul ilkelerine uygun olarak eğitip, geliştirmek. d- Öğrencilerimizi bilgi toplumunun gereklerini yerine getiren, teknolojiden en iyi şekilde yararlanmaları için var gücümüzle çalışmak. e- Okulumuzun eğitim-öğretim çalışmalarını bilimin ve aklın ışığında, insanların ortak değerlerinden yararlanan kendisini geliştiren ve yaşadığı toplumu ileri götürecek güç olarak yetiştirmek. f- Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve velilerimizi çağdaş düzeyde hazırlamak. g- Çağdaş uygarlık yolunda; aklın ışığında bilimi yol gösterici olarak görmek. h- Okulumuzda bir atılım, bir değişim sağlayarak; bilgili ve bilinçli bir toplumun oluşmasını sağlamak için biz varız ve tüm gücümüzle çalışıyoruz.
Başarılar
Okulumuz ilk mezunlarını 1982-1983 Öğretim yılında vermiştir. Okulumuzdan ilk mezun olan öğrencilerden 1 Nolu diplomayı alan Hülya EREN ’dir. Bu dönemde mezun olan öğrencilerimizden Behiye YILMAZ ve Sevim EYLER Üniversiteyi bitirmişlerdir. Daha sonra mezun olan öğrencilerimizden Üniversite, Yüksek Okul, Anadolu Lisesi, Askeri Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ile Ticaret Lisesini bitiren ve şu anda görev yapan 11 Öğretmen, 1 Okutman, 7 Elektrik Teknikeri, 1 Subay, 2 Astsubay, Anasınıfı Öğretmeni ve Beden Eğitimi Öğretmeni, Muhasebecilik dalında 32 eski öğrencimiz mesleklerini yürütmektedir.2011 Yılında 1 Anadolu lisesi,4 Anadolu meslek lisesi, 2 Ticaret meslek lisesi, ve 2 Anadolu İmam hatip lisesi olmak üzere 9 öğrencimiz kazanmıştır.2012 Yılında 2 Anadolu lisesi ve 4 Anadolu meslek lisesi olmak üzere 6 öğrencimiz kazanmıştır. 2013 Yılında 4 Anadolu Lisesi, 12 Anadolu Teknik Meslek Lisesi, 2014 yılında 7 Anadolu Lisesi, 4 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 12 Anadolu ve Teknik Meslek Lisesini kazanmıştır.
Öğretmen :13
Öğrenci :83
Derslik :20
Kütüphane Kitap Sayısı :2975
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
08.40-14.50 08.40-15.30-17.00
Isınma
Kalorifer ( doğalgaz)
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
ingilizce
Ulaşım
Her yarım saatte bir 13 D minibüsleriyle okulumuza ulaşım sağlanabilir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Barakfakih Mahallesi Kestel/BURSA
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl Merkezine 18 km İlçe Merkesizine 7 km
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır